Napredne sigurnosne opcije u Windowsima 7

Svi napredni korisnici trebali bi proučiti navedene mogućnosti zaštite i početi koristiti barem neke od navedenih. Biometric security
Najsigurnija metoda provjere autentičnosti je biometrija, tj. korištenje otiska prsta, skeniranje mrežnice oka DNK ili druge jedinstvene fiziološke značajke za identifikaciju korisnika. Windows 7 nema ugrađenu podršku za uzimanje uzorka DNK, ali ima podršku za čitač otiska prsta, kojeg imaju mnoga prijenosna računala.

AppLocker
Software Restriction Policies je poznat još od Windowsa XP i Viste, a omogućava administratorima da korisnicima ograniče pokretanje pojedinih programa koji bi mogli ugrožavati sigurnost. U Windows 7 razvijen je novi koncept s novim značajkama, a zove se AppLocker. Zbog odličnih mogućnosti uključen je i u Windows Server 2008 R2. AppLocker je lakši i jednostavniji za korištenje,a administratorima nudi više fleksibilnosti i kontrole.

Windows Filtering Platform (WFP)
Windows Filtering Platform je skup API-a (Application Interface) uveden u Windows Visti, a proširen u Windowsima 7, tako da programeri mogu integrirati neke dijelove Windows Firewall-a u svoje aplikacije. Ovo će dopustiti third-party programima da isključe dijelove sustava Windows Firewall-a ako zatreba.

PowerShell v2
PowerShell je command-line sučelje kojim administratori mogu koristiti cmdlets za upravljanje raznim postavkama, uključujući i sigurnosne postavke grupe korisnika. Sa PowerShell-om je moguće pisanje raznih skripti, tako da je potrebno manje koraka za implementaciju i podešavanje istog zadatka nego kod grafičkog sučelja. Windows 7 također uključuje PowerShell Scripting Integrated Environment (ISE)), grafički alat za korištenje PowerShell-a.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar