Dosadila Vam je Vista? Nema veze, instalirajte Windows 98!

Sigurno vam se naslov teksta čini kao neka neslana šala, ali je uistinu tako. Program koji vam to može omogućiti zove se Microsoft Virtual PC 2007 i skinuti ga možete klikom na slijedeći link - ovdje.  Program je sam po sebi vrlo interesantan i makar je manje-više namijenjen velikim korisnicima može biti jako koristan i kućnim korisnicima koji vole eksperimentirati sa svojim računalom. Naime o čemu se radi; to je aplikacija koja na Vašem računalu stvara virtualno računalo na koji možete instalirati tzv. gostujući operativni sustav i sa njime raditi sve što vam padne na pamet, a da to nema apsolutno nikakvog utjecaja na matični operativni sustav koji se normalno vrti na računalu. Dakle, na gostujući operativni sustav možete normalno instalirati programe, surfati Internetom, izrađivati particije po volji i još puno stvari koje i inače radite na „pravom“ pc-u. Ovo je jako dobra stvar ako volite isprobavati razne programe na raznim platformama (Win 98, Me, 2000, XP itd.) i njihovo ponašanje na istima.
Ako i nešto zabrljate, nema veze, gostujući operativni sustav je potpuno izoliran od matičnog operativnog sustava. Dakle ne morate se bojati ako Vam nešto gadno krene po zlu, jednostavno reinstalirate operativni sustav na virtualnom pc-u i radite dalje kao da se ništa nije desilo. Također je omogućeno i dijeljenje podataka između matičnog i virtualnog operativnog sustava. To je riješeno na način da virtualni pc mapira particije na matičnom pc-u  i zatim ih prikazuje kao mrežne diskove u Windows Exploreru. Najbolja stvar u svemu tome je ta da i virtualni pc ima svoj vlastiti BIOS koji također možete podešavati kao i „pravi“.  

Na kraju Vam samo možemo reći da je za pokretanje Virtual PC aplikacije poželjno imati najmanje 1 Gb radne memorije. Prema tome, šta čekate? Instalirajte Windows XP ili 98, prebacite se u full screen mode i prisjetite se kako je to nekada izgledalo…
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar